Recents in Beach

EVİM NİYE SATILMIYOR?

 

Konutunuzu satmak istiyorsunuz. Çeşitli ilan sitelerinde yayımladınız veya bir emlak işletmesi ile sözleşme imzaladınız. Ama konutunuza uzun bir süre alıcı çıkmadı. Muhtemelen de çıkmayacak gibi. Can sıkıcı bir durum.

Konutunuza niye alıcı çıkmıyor? Bunu irdeleyelim.

Emsallerine göre fiyatı yüksektir.

En önemli hatalardan biri yüksek fiyat istemenizdir. Çevrenizde satılık diğer emsal konutlardan daha yüksek fiyat talep etmeniz halinde konutunuza uzun süre alıcı çıkmasına engel oluşturacaktır. Burada konut değerlemesi önem kazanmaktadır. Konutlar değerinde alıcı bulur ve satılır.

Konut tanıtım fotoğrafları albenili değildir.

Konut ilanlarında fotoğraflar satışı kolaylaştıran en önemli etkendir. Kirli mutfak ve banyo, dağınık oda, karanlık koridor ve bakımsız bahçe fotoğrafları alıcılara itici gelir. Mutfaklar alıcıların görmek istediği en önemli alan olup geleneksel olarak bir evin kalbi ve ruhudur. 

Konutunuzu en iyi şekilde tanıtabilmeniz için profesyonel fotoğrafçılar ile çalışmanız ve gerekiyorsa ilana 3D görüntü eklemeniz faydalı olacaktır.
İlanınız çok fazla kişi tarafından görülmemektedir.

İlanınız sadece ilan sitesinde yayımlamakla kısıtlı kalmasın. Fotoğraf ve videoları herhangi bir ücret ödemeden birçok sosyal medya ortamında yayımlamanız mümkündür.

Gerçeğe uygun olmayan bilgiler vermeyin.

Genellikle bahçe, otopark, teras gibi bina ortak kulanım alanları satılacak daireye aitmiş gibi algı verilmek istenir. Alıcıların bu konularda bilinçli olduğunu unutmayın. Bu tür bilgiler bulunan ilanları alıcılar gülüp geçiyor, haberiniz olsun.

Çevresel ve yapısal etkiler.

Konutun bulunduğu bölge heyelan alanı, problemli kentsel dönüşüm alanı, mevcut imar planına aykırılık, iskânsız, kaçak katlar eklenmiş, ulaşım problemleri gibi çeşitli sorunları olabilir.

Müstakil ve bahçeli bir ev satıyorsanız alıcıların ilk göreceği yer evinizin dış cephesi ile bahçesidir. Bu yerlerin kötü görünmesi evinizin değerini düşürebileceği gibi evin içinin de kötü olduğu algısına neden olacaktır. 
Bakımlı evlerin satışı bakımsız evlere göre daha kolaydır.

Randevularınıza sadık kalın.

Konutunuzu görmek isteyen bir alıcı varsa söz verdiğiniz zamanda belirlenen yerde bulunmayı ihmal etmeyin. Alıcılar randevusuna sadık kalmayan satıcılara güvenmezler.

Konutunuzdan kötü kokuları uzaklaştırın.

Uzun süre kapalı kalan konutların içinde bulunan hava bayatlayacaktır. Hatta uzun süre içi boyanmamış konutların duvarlarına koku sinmiş de olabilir. Kötü kokulu evler hiçbir zaman alıcı bulamaz. Zaman zaman boş konutunuzu havalandırmayı, gerekiyorsa boya yaptırmayı, koku kaynağı olabilecek kurumuş banyo ve tuvalet giderlerine su dökmeyi ihmal etmeyin.

Konutunuzun tadilata ihtiyacı vardır.

Uzun süre kullanılan konut içi yerler zaman içinde yıpranıp eskiyecektir. En çok yıpranan yerler banyo ve mutfaktır. Evinizi olduğu gibi veya tadilat yaptıktan sonra satmaya karar vermelisiniz. Eğer gerekli tadilat sonrası konutunuz değer kazanıyorsa tadilat yaptırabilirsiniz veya tadilat masrafını fiyattan biraz indirim yapıp alıcılara sunabilirsiniz. Ancak unutmayın, birçok alıcı çok fazla tadilat isteyen ev almak istemez.

Alıcılar ile tartışmayın.

Konutunuz beğenilmeyebilir. Konutunuzla ilgili olumsuz çeşitli mazeretler öne süren alıcılar ile tartışmaya girmeyin. Moralinizi bozulmasın, konutunuzu her haliyle görüp beğenen bir alıcı olacaktır.

Konutunuz hakkında bilgi sahibi olun.

Yapım tarihi, mevcut imar planı, konut, oda, banyo gibi yerlerin metrekaresi, çevrede bulunan okul, market, otobüs durakları, park gibi yerlere uzaklığı gibi hususlar hakkında bilgi sahibi olmalısınız.

Konutunuzu gezen alıcılardan olumlu olumsuz yorumlar isteyin.

Alıcıların beğenip beğenmediği hususları öğrenip gerekli düzenlemeleri yapmanız gerekir.

Son söz: Bir evin dış görünüşü alıcıları çeker, iç görünüşü ise evi satar.


--




Yorum Gönder

0 Yorumlar