Recents in Beach

Devre Tatil Nedir? Devir ve Kiralama Hususları

 


Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi tatil programlarını yapmaya başlamıştır. Yaşanan pandemi nedeniyle seçenekler arasında müstakil evler, devre mülk ve devre tatil gibi yerler oldukça önem kazandı. 

Konumuz devre tatil. İlan sitelerinde satılık veya kiralık olarak birçok seçenek mevcuttur. 

Devre tatil nedir? Emlak danışmanları olarak bu hususta bilmeniz gerekenler hakkında en önemli kaynak Devre Tatil Ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğidir.

Devre tatil;

Mülkiyet payına bağlı olmayarak, genelde turizm amaçlı, belli bir tarih aralığında tatil yapma hakkına devre tatil denir. Devre tatil hakkının tapu sicili ile bir ilgisi yoktur, aynî bir hak olmayıp şahsi bir haktır.

Devre mülk ile devre tatil birbirinden farklı bir kavramlardır. Bunu birbiriyle karıştırmayalım.

Devre mülk hususunda makalemi buradan okuyabilirsiniz.

Devre tatiller süreye bağlı olarak sözleşme ile sunulan bir hizmettir. Bu hizmeti sunan şirketlerin uygulamaları birbirinden farklı olabilir. Bu nedenle sözleşme oldukça önemlidir.

Devre tatil süreleri bir yıldan uzun süreli ve belirli bir tarih aralığında genellikle 1 haftalık süre ile verilir. Talebinize göre bu süreler 1 haftadan fazla olabilir. Hizmet sunan şirketin sözleşmesinde belirtilmesi şartıyla devre tatilinizi farklı tesislerde de kullanılabilir.

Sahip olduğunuz devre tatil sözleşmesinde, haklarınızı üçüncü şahıslara kiralama, takas veya devir maddeleri varsa devre tatilinizi kiraya verebilir, takas veya devir yapabilirsiniz.  Burada verilen hak, süreli kullanım hakkıdır.

Devre tatile sahip olmak istiyorsanız önceden internet ortamında araştırma yapmanız faydalı olacaktır.

Emlak danışmanlarının sorumluluğu

Emlak danışmanları kendilerine gelen kiralama veya devir taleplerinde mutlaka resmi sözleşmeyi de talep etmelidirler.

Tatil hakkının yeni kişiye devredilmesi halinde devir yapan kişinin şirket ile yaptığı sözleşme yeni kişi için de bağlayıcı olacaktır.

Sözleşmede, devre tatilin yıllık süresi ve yıl içinde hizmet alınacak süre, tesis hizmetlerinden yararlanma şartları, bakım, onarım, yıllık aidat miktarları, üçüncü şahıslara kiralama, takas veya devir şartlarının olup olmadığı gibi hususlara dikkat edilmelidir.

Devir, takas veya kiralama sözleşmesi, devre tatil sahibi ile alıcı arasında yapılmalı ve asıl sözleşme, yapılan yeni sözleşmeye eklenmelidir. Son işlem olarak bağlı bulunan şirket sözleşmeye uygun, yazılı olarak bilgilendirilmelidir.

**

Devre tatil hakkında Youtube'de yayınlan bu söyleyişinin faydalı olacağını umuyorum

Tüketici Hakları Derneği / Devre Tatil, Devre Mülk ve Paket Tur Hakkında Merak Ettikleriniz

KAYNAK        :

- Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun

- Devre Tatil Ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliği

- Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği


Yorum Gönder

0 Yorumlar