Recents in Beach

GAYRİMENKUL FOTOĞRAFÇILIĞI

 


Gayrimenkul almak veya satmak isteyenlerin ilk bakacağı yerler ilan siteleridir. Önce bütçeye uygun aramalar yapılır ve bulunan ilanların ilk önce görselleri incelenir.

İncelenen ilanlarda ilk elenenler görseli olmayanlar ve görselleri kötü olanlardır.

Emlak ilanlarında en çok yapılan hatalardan biri de kötü görünen görsellerin bulunmasıdır. Yüzlerce kişi tarafından incelendiği görünen bir ilan hakkında ilan vereni kimse aramıyorsa o ilanda bir sorun vardır.

Emlak fotoğrafçılığı nasıl yapılmalı?

“Emlak fotoğrafçılığı konusunda işinin uzmanı profesyonel fotoğrafçılarla çalışılması gerektiğini düşünüyorum. Burada paylaşacağım bilgiler tavsiye amaçlıdır.”

Fotoğraf çekme işlemin, iki açıdan değerlendirmek gerekir. Eşyalı ve eşyasız konutlar.

Fotoğraf çekimi öncesi hazırlık yapılmalıdır.

Eşyalı konutlar.

Bütün perdeler açılmalı, fotoğraf çekimi için evin en iyi ışık aldığı bir zaman seçilmelidir. İyi ışık almayan evler için ortamı gün ışığına uygun aydınlatan lambalar kullanılmalıdır.

- Giriş ve koridor: Renkleri birbiriyle uyumsuz halı, kilim ve paspas varsa kaldırılmalı. Vestiyerde bulunan fazla giysi ve ayakkabıları kaldırıp sadeleştirilmeli. Uzun bir koridorda küçük boyutta bir halının bulunması alanın daha küçük görünmesine neden olabilir.

- Mutfak: Tezgâh ve masa üzerinde görünümü bozacak eşyalar kaldırılmalı. Masa üzerine konulacak saksı içinde bir çiçek ortamı ısıtacaktır.

- Banyo ve wc: Temizlik yapılıp kullanım eşyaları sadeleştirilmeli. Beş yıldızlı bir otel odasında banyolar nasıl gözüküyorsa aynısı olmalı. Sıcak görüntü için uygun bir yere küçük bir çiçek konulabilir.

- Yatak odası: Dağınık olması düşünülemez. Yastık ve örtülerin renk uyumu içinde olması görsellerde muhteşem görünecektir.

- Oturma odası: Yatak odası için yapılan düzenleme burada da yapılmalı. Odalar dağınık görünmemeli.

- Aydınlatma: Çekim alanlarının gün ışığı veya lambalar ile aydınlatıldığından emin olun. Avizelerde aynı tip lambalar kullanılmalıdır.

- Balkon: Büyük veya küçüklüğüne göre yazlık sandalye, masa veya sehpa, sehpa veya masa üzerine bardakta meyve suyu, tabakta kurabiye, saksı içinde bir çiçek konulabilir.

Eşyasız konutlar.

- Konut içi ve camlar temizlenmeli, gerekiyorsa badana yapılmalı.

- Tadilat yapılması gereken yerler onarılmalı.

- Bahçe varsa düzenlenmeli.

 

Fotoğraf çekimi.

Konut ilanlarında kullanılan fotoğrafları incelediğimizde, genel olarak cep telefonları veya düşük kaliteli fotoğraf makineleri ile yatay veya dikey olarak çekildiğini görmekteyiz. Bazı çekimlerde kullanılan balıkgözü lens ile yapılan çekimlerin ise facia olduğunu söyleyebilirim.

Kapalı ve dar ortamlarda mükemmel görüntü elde etmek her makine ile mümkün değildir. Profesyonel emlak fotoğrafçıları kapalı ve dar ortamlarda geniş açılı lensler ile doğru açılardan yapacakları çekimlerin diğer çekimlere göre daha mükemmel olduğunu belirtmektedirler.

Geniş açılı lensler ile yapılan oda çekimlerinde fotoğrafa daha çok motifler sığabilirken geniş açı imkânı sağlamayan makineler ile yapılan çekimlerde bir oda için en az üç ayrı açıdan çekim yapmanız gerekecektir.

Tek bir çekim ile yetinmeyin. Her bölümün değişik açılardan çekimleri yapılmalı, çekilen fotoğraflardan ilan için etkili olabilecek olanlar seçilmelidir.

Konutun dış ve iç çekimleri için tripod kullanmanız halinde fotoğraflar daha düzgün ve net olacaktır. Dış çekimler için hava durumunu takip etmeyi unutmayın.

Banyo aynalarını avantaja çevirin. Doğru açı ile banyonun görünmeyen tarafını ayna ile yansıtabilirsiniz.

Oda çekimlerini köşelerden yapmayı deneyin. Doğru açıyı bulabilmek için eğilin, yükselin, çömelin veya yere uzanın. Çekim için özgür olun.

İlan sitelerinin izin verdiği sürelerde veya sosyal medya ortamları için doğru açılardan video çekimleri yapılabilir. Video ne çok kısa ne de çok uzun olmamalıdır.

Açık araziler ve müstakil evlerin çekimleri için dron kullanılmalıdır.

Gerekli ekipmanlara sahipseniz 3D ev turu veya sanal gerçeklik videoları düzenleyebilirsiniz. Örnek 

Fotoğraflar ve videolar satılık gayrimenkulün bir numaralı reklam öğesidir.

ABD’li DJ ve yapımcı Ryan Lewis'in Seattle'de bulunan malikânesinin satışı için mizahi anlamda kişiliğini ekleyip çektiği videonun ilginizi çekeceğini umuyorum.



Maliyet

Mükemmel görüntülerin elde edilmesinin bir maliyeti vardır. Kullanılacak makine ve ekipmanların tedarik fiyatları oldukça yüksektir.

Eğer böyle bir makine almayı pahalı buluyor veya ihtiyacınız bulunmuyorsa, ilana koyacağınız konutunuzun çekimleri için işinin ehli profesyonel fotoğrafçılar ile çalışmanızı tavsiye edebilirim.



Yorum Gönder

0 Yorumlar