Recents in Beach

Gayrimenkul Satışları Artık Çok Kolay




Bir taşınmanızı satıyorsunuz ve satış işlemleriniz için ilgili tapu müdürlüğüne gitmeniz gerekiyor. Başvurunuzu yaptıktan sonra satış işlemleri için tekrar gitmeniz gerekiyor. https://randevu.tkgm.gov.tr adresi üzerinde randevu alsanız dahi gün içinde iki sefer tapu müdürlüğüne gideceksiniz.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün uygulamaya koyduğu Web Tapu kapsamında gün içinde sadece satış işlemleri için bir kere gideceksiniz.

Nasıl yapacağımızı basit olarak anlatmaya çalışayım.

1- Sisteme https://webtapu.tkgm.gov.tr adresinden veya E-Devlet sistemi üzerinden giriş yapabilirsiniz. İlk defa giriş yapanlar önce E-Devlet sistemine ve buradan web tapu sistemine yönlendirme yapmanız gerekir.

Arama bölünüe "tapu" yazıp, açılan bölümden web tapu işlemlerini seçin.

Açılan sayfada "Uygulamaya Git" menüsünü tıklayın.

2- Sisteme doğrudan giriş için, gerçek kişi iseniz “Bireysel” Şirket için “Kurumsal girişi tıklayın.


Ben gerçek kişi olarak giriş yaptım. (Web tapu işlem yoğunluğuna bağlı olarak geç açılabilir, açılması için lütfen bekleyin)

3- Öncelikle webtapu sitesi  sağ üst köşede bulunan adınız ve soyadının baş harflerinden oluşan menüye basıp “profilim” menüsünden iletişim bilgilerinizi güncelleyin.  Bilgileriniz güncel değilse satış işlemi yapamazsınız. 

Cep telefonu numaranızı yazdıktan sonra 2 ve 3 nolu menüye basıp güncelleme işlemini onaylayın.


4- Satış işlemlerine başlamak için  sol tarafta bulunan "Başvuru İşlemleri" menüsünü tıklayın. 

Açılan sayfalarda ilgili bölümleri doldurun ve onaylayıp işlemleri tamamlayın. İşlemi doğru yapmış iseniz telefonunuza SMS yoluyla başvuru işleminize ait bilgiler gelecektir.

5- Başvurunuz tapu müdürlüğünce incelenecek ve herhangi bir eksiklik yoksa telefonunuza SMS yoluyla tapu harcı ödeme numarası ve imza saatini belirten mesaj gelecektir.

6- Başvuru sırasında evrak olarak taşınmaza ait DASK poliçe numarasını, belediye beyan değerini ve satış değerini yazdım. İmza için tapu müdürlüğüne giderken DASK ve Belediye Emlak Beyan Formu aslını yanınızda bulundurun. Bu belgeleri imzadan önce sizden isteyeceklerdir.

7- Banka kredili, vekalet, veraset ilamı gibi belgeler ile işlem yapacaksanız bu belgeleri fotokopi makinesinde taratıp web tapu sistemi üzerinden göndermeniz gerekir. İmza için giderken asıllarını yanınızda götürmeyi ihmal etmeyin.

İşlem bu kadar basit.

Ayrıntılı açıklamaları Web Tapu Sistemi Kullanım Kılavuzu içeriğinde bulabilirsiniz. (Kullanım kılavuzu içeriği ile güncellenen web tapu içeriği farklılık gösterebilir)


Web Tapu üzerinden başka neler yapabilirsiniz?

- Kendinize ait taşınmazları görebilirsiniz.

- Taşınmaz bilgilerinizi başkası tarafından incelenmesi için yetki verebilir, verdiğiniz yetkiyi iptal edebilirsiniz.

- Yukarıda açıkladığım şekilde doğrudan satış işlemi başlatabilirsiniz.

- Taşınmanıza ait tapu kaydı alabilir, tapu üzerinde bulunan diğer hissedar ve şerhleri görebilirsiniz.

- Tapu senedi, ipotek belgesi ve tapu kayıt örneği talepleri ücretlidir.


Yorum Gönder

0 Yorumlar